
Śledź w cygańskim stylu
Poziom trudności: Łatwy
Pyszna i prosta sałatka śledziowa. Sałatka idealnie nadaje się na świąteczne przyjęcia i na święta.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- Śledzie a la matias - 300-350g
- 80 g cebuli
- 10 g oleju
- 10 g musztardy sarepskiej
- 120 g pikantnego ketchupu
- Ogórki kiszone - 140 g
- Słodka papryka, papryka
Przygotowanie:
Śledzie moczę przez kilka godzin w wodzie z octem, następnie osuszam i kroję w paski. Ogórki i cebulę kroję w plasterki. W miseczce mieszam olej z musztardą, ketchupem i przyprawami. Tak przygotowanym sosem zalewam śledzie i mieszam. Pozostawić na 1-2 dni, aby ryba nabrała smaku.
---
Czas przygotowania: 20 minut
Całkowity czas: 20 minut
Liczba porcji: Pięć porcji