Śledź w cygańskim stylu

Poziom trudności: Łatwy

Pyszna i prosta sałatka śledziowa. Sałatka idealnie nadaje się na świąteczne przyjęcia i na święta.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • Śledzie a la matias - 300-350g
  • 80 g cebuli
  • 10 g oleju
  • 10 g musztardy sarepskiej
  • 120 g pikantnego ketchupu
  • Ogórki kiszone - 140 g
  • Słodka papryka, papryka

Przygotowanie:

Śledzie moczę przez kilka godzin w wodzie z octem, następnie osuszam i kroję w paski. Ogórki i cebulę kroję w plasterki. W miseczce mieszam olej z musztardą, ketchupem i przyprawami. Tak przygotowanym sosem zalewam śledzie i mieszam. Pozostawić na 1-2 dni, aby ryba nabrała smaku.

---

Czas przygotowania: 20 minut
Całkowity czas: 20 minut
Liczba porcji: Pięć porcji

Autor

Porady-kuchenne.pl