Makaron z kurkami i sosem serowym
Poziom trudności: Łatwy
Najprostszy makaron, z kurkami i sosem serowym. Do tego przepisu możesz użyć dowolnego sera, który lubisz. Rozpuści się on i stworzy pyszny sos.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 150 g makaronu
- 100 g kurki
- 50 g cebuli
- 100 g boczku
- 50 g gorgonzoli
- Woda na makaron to 50 ml.
- Pietruszka
Sposób przygotowania:
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzam niewielką ilość wody z makaronu. Boczek kroję drobno i podsmażam na patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, odsączam usmażony boczek na papierowym ręczniku. Odlewam tłuszcz i dodaję na patelnię boczek i cebulę. Pieczarki podsmażam, aż stracą swoją surowość. Na koniec dodaję ser i wodę z makaronu. Gdy ser się rozpuści dodaję makaron i dokładnie mieszam. Po tak przygotowanym makaronie posypuję go natką pietruszki.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Czas całkowity: 25 min.
Ilość porcji:2 porcje