Krokiety z grzybami i kapustą

Poziom trudności: Łatwy

Proste i pyszne krokiety? Dziś pokażę Ci, jak zrobić krokiety z grzybami i kapustą, idealne na świąteczny stół. Do przygotowania krokietów możesz użyć dowolnego przepisu na naleśniki. Możesz wykorzystać przepis z mojej książki na naleśniki mojej babci. ?? ?

Możesz zrobić krokiety w tradycyjny sposób, zawijając je w folię lub tak, jak pokażę Ci dzisiaj. Ja robię małe i zgrabne krokiety używając mniejszej ilości naleśników.
W każdym razie zakładam, że w każdym naleśniku jest 100 g farszu.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

Ciasto:

  • 3 naleśniki (przepis z mojej książki)

Nadzienie:

  • 300 g kapusty (przepis TUTAJ lub TU)

dodatkowo

  • Bułka tarta
  • jajko
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

Naleśniki ułożyłam na desce tak, aby zachodziły na siebie. Na naleśnikach rozsmarowałam farsz i zostawiłam na górze miejsce na zawinięcie krokietów. Ciasno zwijam naleśniki i kroję je po przekątnej, jak krokiety. Obtaczam krokiety w mące, bułce tartej i jajku. Smażę krokiety na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Można je również upiec. Posmaruj krokiety odrobiną oleju i piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

---

Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 30 min
Liczba porcji:10

Autor

Porady-kuchenne.pl