Kiełbaski pieczone z warzywami

Poziom trudności: Łatwy

Co powiecie na obiad, który sam się gotuje? Możesz przygotować ten posiłek w mniej niż pięć minut, a potem piekarnik zrobi resztę. Świetnie, prawda?

Ta kiełbasa jest idealna na smaczną kolację lub lunch. Możesz ją również grillować, ale będziesz potrzebować naczynia do grillowania.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • Kiełbaski śląskie, 4 szt.
  • 70 g pieczarek
  • 50 g cebuli
  • 350 g pomidorów z puszki (przepis TU).
  • Papryka, słodka i ostra papryka (oregano), płatki chili

Sposób przygotowania:

Kiełbasę kroję w mój ulubiony kształt. Cebulę kroję w piórka, a pieczarkę w plasterki. W misce łączę pomidory, cebulę i pieczarki. Doprawiam wszystko do smaku. Warzywa układam na naczyniu, które można upiec. Na wierzchu układam kiełbaski przeciętą stroną do góry. Parówki piekę w temperaturze 200degC (przez 30 minut).
Gotowy produkt podaję z pieczywem.

---

Czas przygotowania: dziesięć minut
Czaspieczenia: 30 minut
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 4 porcje

Autor

Porady-kuchenne.pl