Kakaowy krem mleczny
Poziom trudności: Łatwy
Najlepszy krem do ciasta z masłem orzechowym? ??? Cudownie jest móc powrócić do tego smaku z mojego dzieciństwa. Mam nadzieję, że pokochasz go tak samo jak ja.
Możesz użyć tego kremu do przekładania innych ciast i ciasteczek.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 50 g masła
- 50 g cukru
- 55 g mleka
- 10 g kakao
- wanilia
- 120 g mleka w proszku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki, oprócz mleka w proszku, umieszczam w garnku. Podgrzewam mieszaninę, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Uważam, aby nie zagotować mieszanki. Masę kakaową przelewam do miski i odstawiam do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodaję mleko w proszku i dokładnie mieszam do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Krem gęstnieje i stygnie.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Całkowity czas: 10 min
Porcje: Około 300 g śmietany