Kakaowy krem mleczny

Poziom trudności: Łatwy

Najlepszy krem do ciasta z masłem orzechowym? ??? Cudownie jest móc powrócić do tego smaku z mojego dzieciństwa. Mam nadzieję, że pokochasz go tak samo jak ja.
Możesz użyć tego kremu do przekładania innych ciast i ciasteczek.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • 55 g mleka
  • 10 g kakao
  • wanilia
  • 120 g mleka w proszku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki, oprócz mleka w proszku, umieszczam w garnku. Podgrzewam mieszaninę, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Uważam, aby nie zagotować mieszanki. Masę kakaową przelewam do miski i odstawiam do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodaję mleko w proszku i dokładnie mieszam do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Krem gęstnieje i stygnie.

---

Czas przygotowania: 10 minut
Całkowity czas: 10 min
Porcje: Około 300 g śmietany

Autor

Porady-kuchenne.pl