Ekspresowe ciasteczka serowe
Poziom trudności: Łatwy
Ciesz się tymi miękkimi i chrupiącymi ciasteczkami serowymi z poranną kawą.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 150g ricotty/chałwy z wiaderka
- 150g masła
- 180 g mąki
- 40 g erytrytolu/cukru
Sposób przygotowania:
Masło, erytrytol i serek ricotta mieszam w mikserze na gładką masę. Następnie dodaję mąkę i miksuję, aż ciasto będzie jednolite. Po przygotowaniu ciasta, spłaszczam je, zawijam w folię i wkładam do lodówki na 20 minut. Następnie obieram jabłka i kroję je na średniej grubości kawałki. Schłodzone ciasto rozwałkowuję, w razie potrzeby podsypując mąką. Na jednej połowie ciasta układam trzy kawałki jabłek. Przykrywam drugą połową. Ciasteczka piekę w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Na wierzchu posypuję cukrem pudrem.
---
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas całkowity: 30 minut
Ilość porcji : 20 sztuk